logo

Foodtech village samlade unga livsmedelsföretag på SwedenDemoDay

Footech village samlade tiotals unga livsmedelsföretag på SwedenDemoDay

Foodtech village

Över 2 000 personer och 250 investerare besökte startup-konferensen den 12 december i Münchenbryggeriet. Bland de som syntes på Foodtech Village Expo fanns finalister för Stockholms Innovationspris, Grönska och Foodloopz, men även Gaia Grow Systems, Movebybike, Node Farm med flera.

Gastronaut, som har utvecklat ett unikt cateringkoncept med tiotals hemmakockar, levererade mat till det stora eventet. Gastronaut ser det som ett av bolagets viktiga uppdrag att hjälpa nyanlända med att bli självförsörjande.

En nykomling var food2change, en ideell förening som arbetar med att distribuera osåld mat från butiker direkt till behövande. En mindre butik kan kasta bra mat för över 10 000 kronor i veckan trots att de flesta affärerna väsentligt förbättrat sitt förebyggande arbete mot matsvinn. Man kan bli medlem i föreningen och ”bekämpa svinnet” genom att helt enkelt ta emot och konsumera mat med kort datum. För att kunna ta del av medlemskapet behöver man ha en månadsinkomst som understiger 13 000 kronor. Tar du emot maten blir du en vardagshjälte som hjälper att minska vardagsvinnet. På bara ett par månader har föreningens volontärer förmedlat livsmedel värda  3,5 miljoner kronor.

Läs mer på www.food2change.se

Cleantech Högdalen drivs av Invest Stockholm, som arbetar för att Stockholm ska erbjuda bästa möjliga förutsättningar för befintliga företag att växa och för nya företag att starta och etablera sig i Stockholm.

Svara

*

UA-101406493-1