logo

Ny startup-hub i Högdalen välkomnar uppstartsföretag

Driver du ett företag inom greentech eller hållbara tjänster och söker en inspirerande miljö i Stockholms söderort? Då är du välkommen till Embassy House i Högdalen — en ny hub för entreprenörer och startups i Stockholms Söderort.

Embassy House

Embassy House i Högdalen

Bakom satsningen står Familjebostäder, Embassy House, Invest Stockholm, Start-up Stockholm och föreningen Nya Rågsveds Folkets Hus som tillsammans delar ambitionen att stödja unga, växande företag i hela ytterstaden. Företag inom greentech, foodtech, cleantech, avfall och återvinning, e-mobilitet med flera är varmt välkomna.

Embassy House fokuserar på utvalda teknikområden och har redan flera framgångsrika bolag inom segmenten foodtech och cleantech i sina hubbar i Stockholm. Med den nya etableringen i Högdalen expanderar företaget nu sin verksamhet till ytterstaden för första gången.

— Med en ny etablering i Högdalen, i samarbete med Invest Stockholm och lokala aktörer, är vår ambition att ta tillvara på den drivkraft som finns lokalt och skapa den första framgångsrika startup-hubben utanför Stockholms citykärna, säger Anders Norlin, partner i Embassy House.

Startups och entreprenörer som huserar i Embassy House erbjuds specialiserad rådgivning, finansieringsstöd och ett brett affärsnätverk. På övre våningen finns tiotals fräscha arbetsrum, ett fint kök och en solig terrass. På nedre våningen finns gott om utrymme för sammanträden, utställningar och teknikexperiment. Den nya hubben kommer även att serva lokala hållbarhetsföretag och tekniska besök från bland annat Kina, Polen och Indien till energi- och avfallscentrum i Högdalen.

Embassy house öppnar även en ny hub i Garnisonen

Under hösten 2018 kommer en ny stor hub öppnas i Vasakronans fastighet, Garnisonen, på Östermalm. Denna ska tillsammans med hubbarna i Högdalen och Södermalm ge en stark bas för fortsatt tillväxt 2019. Embassy House drivs av sex partner med ambitionen att expandera verksamheten till andra städer i Sverige och skapa närvaro i utvalda städer internationellt.

– Embassy House driver startup-hubbar där entreprenörer och unga företag inom ’tech’ möts och frodas. Vårt koncept är inte bara ett ’working space’ utan också ett sätt att leva för hängivna tech-ambassadörer. Vi är övertygade om att genom koppla ihop entreprenörer i en livfull community, tillföra värdefulla mervärden och tjänster, så bidrar vi till framgångsrika företag, säger Anders Norlin, partner i Embassy House.

startup-hub

Embassy House Garnisonen

Är du intresserad av att hyra rum i Högdalen eller Garnisonen?

Kontakt

Hyra: joakim@embassy.house
Besök i underjordisk odling: leif@nrfh.se
Expo: otokar.bardon@extern.stockholm.se
Mer information: irena.lundberg@stockholm.se

 

 

Cleantech Högdalen drivs av Invest Stockholm, som arbetar för att Stockholm ska erbjuda bästa möjliga förutsättningar för befintliga företag att växa och för nya företag att starta och etablera sig i Stockholm.

Svara

*

UA-101406493-1